Książki
Strona główna >> Literatura naukowa >> Kulinaria >> Alkohole
Falco Carlos
cena: 16.53
Autor jest jednym z najbardziej cenionych winiarzy w Hiszpanii. Autor radzi, jak wybierać wino, jak je przechowywać, jak rozróżniać subtelne odcienie jego koloru, aromatu i smaku. Uczy, jak wyczuwać treściwość win, określać ich wiek oraz jak należy je degustować, by rozpoznać pochodzenie szczepu winnego. Znajdziemy również informacje, jaka jest właściwa temperatura serwowania i przechowywania wina w zależności od gatunku, rocznika oraz regionu pochodzenia. Książka jest bogato ilustrowana, zawiera słowniczek terminów używanych w winiarstwie.
Hamvas Bela
cena: 21.75
Pierwsza część to metafizyka wina. Druga część mówić będzie o winie jako rzeczy zwyczajnej, naturalnej. Trzecia część to już smakowanie wina, jego celebrowanie.
Landowski Zbigniew
cena: 16.01
Poradnik zawiera ponad 500 przepisów i receptur na nalewki, miody, likiery, wódki, szampany, piwa, koktajle, a także różnorodne zakąski z wielu krajów. Wszystkie składniki są łatwo dostępne na naszym rynku.
cena: 86.91
Wyczerpujące informacje o każdym z regionów, uprawianych odmianach winogron, winnicach, producentach i winach Szczegółowe informacje o najlepszych winiarzach w każdym regionie, wytwarzanych przez nich winach i polecanych rocznikach Informacje na temat kupowania, przechowywania i podawania win.
Ogrodnik Zbigniew
cena: 21.49
Pasikonik, Jagodzianka, Poranna rosa, Pszczółka, Łapanie niedźwiedzia... Cóż to za dziwaczny zbiór? Może bajki ...? Niezwykły koloryt, wspaniały aromat, niezapomniany smak. Dla niektórych to "niezbędnik każdego domu". I co istotne - można je mieć według własnego gustu i smaku. Jak mawiał Pawlak, sympatyczny bohater filmu "Sami swoi" - dobra nalewka w każdej domowej spiżarce być powinna - dla zdrowotności!
Walton Stuart,Miller Norma
cena: 94.83
Obszerny przegląd napojów alkoholowych i ich zastosowań w potrawach. Bogata kolekcja tradycyjnych i współczesnych przepisów na każda okazję. Kolorowy przewodnik po świecie wódek, likierów i win wzmacnianych- zawiera informacje o tym, gdzie i jak każdy z tych napojów powstaje, o najsławniejszych markach i producentach, o rodzajach i typach alkoholi, ich składnikach, smakach, aromatach i sposobie serwowania. Przepisy na ponad 100 koktajli i napojów alkoholowych, miedzy innymi Moscow Mule, Singapore Sling, Margarita- za wskazówkami, jak prawidłowo je podawać. 100 przepisów na dania i desery, w tym tradycyjne: kaczka faszerowana po normandzku z calvadosem, dziczyzna po angielsku, czyli Game Pie z porto, i klasyczna angielska legumina Mince Pies z whisky; jak również współczesne: grzyby w alkoholowej zalewie (?pijane? grzyby), płonący suflet z lodami i likierem Grand Marnier, słodkie bułeczki Jamajka z likierem Malibu. Wielobarwne zdjęcia towarzyszące przepisom ilustrują kolejne etapy przygotowania potraw.
Strona jest prezentacją oferty księgarni internetowej Mentis.pl w ramach programu partnerskiego. Wszelkie zamówienia realizuje księgarnia Mentis.plWykonanie i projekt graficzny lmt.pl © 2007
fff0.017840147018433