Książki
Strona główna >> Literatura naukowa >> Kulinaria >> Ryby
Wright Jeni,Morawski Tadeusz,Gwarek Wojciech,Najlepszy Eugeniusz
cena: 14.78
Zespół BBC Good Food Magazine zebrał w tej książeczce swoje ulubione przepisy z ryb i owoców morza. Dzięki tym recepturom nie powinno Wam nigdy zabraknąć dobrych pomysłów.
Zilli Aldo
cena: 37.32
Ogromny asortyment dostępnych na rynku ryb i egzotycznych owoców morza może onieśmielać, dlatego właśnie znany restaurator londyński i słynny ekspert kuchni rybnej Aldo Zilli postanowił napisać "Ryby na różne sposoby". Książka ta, to nic innego, jak kompendium wiedzy, niezbędnej do właściwej obróbki, przygotowania i podania ryb oraz najbardziej nawet wymyślnych owoców morza. Aldo podpowie nam więc, jak odróżnić rybę świeżą od nieświeżej, jak dobrać zioła i przyprawy, tak, aby podkreślały, a nie tłumiły delikatny smak ryb. Z książki Zittiego dowiemy się również jak, krok po kroku, zapanierować filety rybne, jak wypatroszyć całą rybę, jak przygotować steki rybne i rolady. Dodatkowym udogodnieniem są ilustracje, które ilustrują każdy etap przygotowań; zwieńczeniem zaś - smakowite przepisy. Aldo dowodzi, że najlepsze dania z ryb to te, które powstają w oparciu o sprawdzone i niewyszukane metody przygotowania, takie jak pieczenie w folii, duszenie lub grillowanie. Książka podzielo...
Strona jest prezentacją oferty księgarni internetowej Mentis.pl w ramach programu partnerskiego. Wszelkie zamówienia realizuje księgarnia Mentis.plWykonanie i projekt graficzny lmt.pl © 2007
fff0.013458013534546