Książki
Strona główna >> Literatura naukowa >> Kulinaria >> Warzywa i owoce
Lehari Gabriele
cena: 21.66
Dziesiątki przepisów na wszystko, co można zrobić z owoców: od prostego dżemu truskawokowego, przez kompot gruszkowy z białym winem, po egzotyczny chutney brzoskwiniowy z mango. Jak ców: od przygotować owoce smażone, marynowane, kandyzowane, glazurowane, w alkoholu i bez, na śniadanie, do mięsa przy obiedzie i na deser ... Pomocne ilustracje i rysunki.
Janitz Witold,Jelińska Małgorzata
cena: 9.18
Autorzy niniejszego opracowania podjęli próbę przekazania czytelnikom podstawowych informacji o walorach użytkowych owoców południowych. Uwzględniono 24 gatunki występujące na rynkach europejskich wychodząc z założenia, że ich dostępność w naszym kraju będzie z każdym rokiem wzrastać.
Szymanderska Hanna
cena: 16.09
Papryka jest jednym z warzyw o najwyższych wartościach odżywczych, zawiera najwięcej witaminy C, której nie traci podczas obróbki termicznej. Wzmacnia siły obronne organizmu, zawiera kwas foliowy niezbędny do wzrostu komórek, błonnik regulujący trawienie, potas ? ważny w przemianie materii. Chroni też serce i układ krążenia. Stąd jej uprzywilejowane miejsce w wielu kuchniach świata. W książce znajduje się ponad 180 przepisów na najróżniejsze dania z udziałem papryki. Potrawy smaczne, kolorowe i nieskomplikowane.
Lehari Gabriele
cena: 32.12
Świeże owoce i jędrne warzywa zajmują bezwzględnie pierwsze miejsce pośród artykułów spożywczych, gdyż zawierają mnóstwo cennych składników. Te smakołyki nie tylko zapewniają nam dobry stan zdrowia, ale także leczą, zapobiegają wystąpieniu objawów niedomagań i znacznie zmniejszają ryzyko zapadnięcia na choroby cywilizacyjne.
Strona jest prezentacją oferty księgarni internetowej Mentis.pl w ramach programu partnerskiego. Wszelkie zamówienia realizuje księgarnia Mentis.plWykonanie i projekt graficzny lmt.pl © 2007
fff0.0079250335693359