Książki
Strona główna >> Literatura naukowa >> Kulinaria >> Potrawy świąteczne
Przybylak Zbigniew
cena: 8.61
A teraz otwórzmy księgę przeszłości I spójrzmy obrazek. Widać na nim najradośniejsze świata, czyli Wielkanoc. Zylce, ajntopy, jarmuże, zuptówki, kluchy z kaspusta, parzychy, rosoły z nudlami, czerniny, gapie zupy, dukane pyry, poliwki, golce∓ to tylko nieliczne potrawy, które nieodłącznie można kojarzyć z kuchnią wielkopolską. Co zaś one oznaczają dokładnie, jak je przygotowywano, kiedy je jadano, jakie obrzędy były z nimi związane (zwłaszcza w nawiązaniu do świat wielkanocnych), tego właśnie czytelnicy mogą się dowiedzieć z tej książki.
Grykałowska Hanna,Słowacki Juliusz
cena: 17.31
Jest to pierwsza książka z nowej serii poradników kulinarnych. W kuchni, tak jak w życiu, ciągle coś się zmienia. W sklepach pokazują się nowe produkty i przyprawy, posiłki przyrządza się inaczej niż kiedyś. Proponowane przepisy są łatwe, sprawdzone i dlatego przygotowywane według nich potrawy zawsze się udają, a przyrządzenie ich nie wymaga dużo czasu. Książka adresowana głównie do zapracowanych i zabieganych kobiet, ale także dla mężczyzn którzy znajdą w niej wspaniały materiał do eksperymentów.
Strona jest prezentacją oferty księgarni internetowej Mentis.pl w ramach programu partnerskiego. Wszelkie zamówienia realizuje księgarnia Mentis.plWykonanie i projekt graficzny lmt.pl © 2007
fff0.020518064498901