Książki
Strona główna >> Literatura naukowa >> Kulinaria >> Poradniki kulinarne
Ogrodnik Zbigniew
cena: 28.80
Autor przedstawia Państwu przepisy nalewek z przejrzyście podanym sposobem ich wykonania oraz stosowania.A przy tym poznajemy :- zasady przygotowania wyciągów z roślin- związki i substancje organiczne, witaminy oraz mikroelementy, jakie zawierają rośliny i zioła- podstawowe leki roślinne- zastosowanie produktów domowych do różnych dolegliwości
cena: 20.88
Znajdziecie Państwo w tej książce wiele dań z kurcząt i mięsa indyczego - dań prostych, domowych i bardziej wyszukanych. Ale drób, inaczej mówiąc ptactwo, to nie tylko kurczaki. To także kaczki i gęsi - ptaki o ciemnym mięsie. Proponujemy też dania z ptactwa mniej dziś znanego: perliczek i przepiórek.
Stanway Penny
cena: 16.53
W tej książce znajdziesz między innymi: różne rodzaje diet np..odchudzająca, niskotłuszczowa, z ograniczeniem soli, tabelewłaściwej wagi ciała, tabele zawartości witamin i innych składników pokarmowych w różnych produktach spożywczych, podstawowe informacje o domowej hodowli i stosowaniu ziół, wskazówki na temat właściwego sposobu przyrządzania potraw.
Aszkiewicz Ewa
cena: 9.05
Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko.Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ...dodaje urody! Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc.Życzę, aby wprowadzone do codziennego jadłospisu dania z jaj i mleka smakowały oraz dodały zdrowia i urody.
Arens-Azevedo Ulrike
cena: 26.10
Znajdziesz tu takie zagadnienia jak: mięso, ryby, zakąski zimne i gorące, desery, napoje alkoholowe i bezalkoholowe, bufet, obsługa gości, przyjęcia okolocznościowe, serwis specjalny, bar,higiena i ochrona środowiska a poza tym słowniczek wyrazów obcych i terminy gastronomiczne.
Arens-Azevedo Ulrike
cena: 25.23
znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja-zastosowanie, zakup, przechowywanie, receptury.
Arens-Azevedo Ulrike
cena: 25.23
Książka p[omyślana jest jako podręcznik przeznaczony dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej.Składniki żywności, podstawowe techniki sporządzania potraw, metody obróbki cieplnej, zioła i przyprawy, warzywa, zupy i sosy to wszystko znajdziesz w tym podręczniku.
Rogowiec-Nowak Jolanta
cena: 6.00
Zbiór przepisów na romantyczną domową kolację we dwoje. Są to przepisy smacznej i zdrowej kuchni domowej.
Murrin Orlando
cena: 9.56
Dzięki tym łatwym przepisom nawet najbardziej zabiegani czytelnicy będą w stanie przyrządzić pyszne, świeże, domowe positki. Każdy przepis zawiera proste instrukcje, wartość odżywczą potrawy oraz kolorowe zdjęcie, można więc śmiało zabierać się do gotowania,
Siwulski Marek,Krzymińska Agnieszka
cena: 14.62
Obecnie na świecie znanych jest ponad 700 gatunków czosnku. Wśród nich wyróżnić można kilka gatunków jadalnych i kilkadziesiąt ozdobnych. Czosnek najczęściej kojarzony bywa z charakterystycznym zapachem. W różnych rejonach świata wykorzystywany jest jako przyprawa nadająca potrawom specyficzny smak i aromat. Również walory lecznicze czosnku sq znane od wieków. W medycynie ludowej stosowano go m.in. do leczenia ran, przy ukąszeniach owadów, bólach zębów i chorobach zakaźnych. Współczesna medycyna potwierdziła lecznicze właściwości czosnku oraz możliwość jego stosowania w profilaktyce i zwalczaniu wielu chorób cywilizacyjnych, W ostatnich latach wzrasta zainteresowanie czosnkami ozdobnymi, które mogą być wykorzystane do tworzenia pięknych rabat lub jako kwiaty cięte. Charakteryzuje je duża różnorodność form i barw, długie kwitnienie, odporność na choroby i szkodniki, a także dobra trwałość w wazonie. Uprawa ozdobnych czosnków w ogrodzie podnosi jego walory estetyczne oraz daje możliwość tworzenia oryginalnych kompozycji kwiatowych do ozdoby domu. Książka ta wzbogaci wiedzę Czytelnika i zapozna go z historią uprawy i wykorzystania czosnku, jego właściwościami żywieniowymi i leczniczymi oraz możliwościami uprawy amatorskiej, w celach zarówno zdrowotnych, jak i ozdobnych.
Strona jest prezentacją oferty księgarni internetowej Mentis.pl w ramach programu partnerskiego. Wszelkie zamówienia realizuje księgarnia Mentis.plWykonanie i projekt graficzny lmt.pl © 2007
fff0.019261121749878